asd"Dzień dyni" w naszej szkole trwał wyjątkowo długo, właściwie kilka dni. W programie znalazło się wiele ciekawych propozycji. Dzień 24 października przyniósł mnóstwo wrażeń smakowych. Z warsztatami kulinarnymi zagościli w szkole pracownicy firmy SZIM: p. Ziemowit Szak i p. Małgorzata Zielińska-Nowak. W kuchni obok wyżej wymienionych królowała oczywiście dynia. To pomarańczowe warzywo było... głównym składnikiem zupy, risotto i deseru. Szkoda, że zdjęcia oddawać smaków i zapachów. Można zastąpić je słowami: PYCHOTA, MNIAM... MNIAM, PALCE LIZAĆ. Uczestnicy warsztatów: uczniowie klasy  IV i VB tak rozsmakowali się w przygotowanych daniach, że degustacja mogłaby trwać, trwać i trwać, gdyby nie to, że dania zniknęły w mig. Trudno było wracać na lekcje. 

F16BDB0E 1A90 425A B480 E6F7071EFF87

DE291BB1 2AE1 456B B05B FEF4C7F09FB3

D8ACCF21 618C 43A7 9FF2 D7B248075117